Vijvers

buiten-vijverslider1
slider aquarium 010
slider aquarium 009
slider gereedschap 005
previous arrow
next arrow

Vijvers

Bij Tuincentrum Drint vindt u alle benodigde vijverartikelen voor een optimale beleving van uw vijver. Misschien heeft u al een mooie vijver in uw achtertuin en bent u op zoek naar nieuwe vijverplanten, vissen of een nieuwe pomp of filter. Of misschien wilt u juist een geheel nieuwe vijver in uw achtertuin?
Tuincentrum Drint kan u helpen met alle vragen en producten omtrent vijvers in uw achtertuin.

Een nieuwe vijver in uw achtertuin

Wat voor vijver u ook voor ogen heeft, u kunt bij ons terecht voor het benodigde vijvermateriaal. Voor het maken van een nieuwe vijver bestaan er voorgevormde kunstvijvers en vijvers welke u bekleedt met afdekfolie. Het afdekfolie voor vijvers heeft Tuincentrum Drint in diverse maten beschikbaar.

Vissen en planten in vijvers

Wanneer u vissen wilt houden in uw vijver, dan is de juiste aanschaf van vijverplanten belangrijk. De water- en zuurstofplanten dragen bij aan een optimale leefomgeving voor de vijvervissen. In de lente en zomer is de activiteit in de vijver het grootst. De vijverplanten bloeien goed en de zuurstofproductie van de vijverplanten is groot. In de winter neemt de activiteit van de vijverplanten echter af, waardoor er maatregelen dienen te worden genomen om het zuurstofgehalte op peil te houden.

Het ijsvrij houden van vijvers

Voor het op peil houden van het zuurstofgehalte in uw vijver, is het van belang de vijver ijsvrij te houden. Er zijn verschillende methodes en producten om uw vijver ijsvrij te houden. Simpel is het afdekken van uw vijver, maar daarbij moet er rekening worden gehouden met het juiste materiaal. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van een beluchtingsapparaat of een oxidator. Voor alle informatie omtrent het onderhoud van uw vijver bent u bij Tuincentrum Drint op de juiste plek.