0594 612476 | info@drint.nl
Openingstijden:

Dagelijks
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

 

 

 

09:00 - 18:00
09:00 - 21:00
08:30 - 17:30
gesloten

 

 

 

 

In 2017 is de Lantana de Terrasplant van het Jaar. Van oktober tot april doet deze plant op jouw terras waar hij goed in is: stralen, bloeien, groeien en geuren.
 
LANTANA
Sprookjesachtige bloemen in lente, zomer én herfst
 
Van Lantana's bloemen in zonsondergangkleuren heb je van april tot in oktober plezier. Verder is het een zelfredzaam type: voldoende water geven en deze zomerbeauty bloeit maar door. 
 
De buisvormige bloemen van Lantana (officieel Lantana camara) hebben niet alleen meerdere kleuren, ze veranderen ook nog van kleur tijdens de bloei. Tel daar mooie ruwe blaadjes met duidelijke nerven en vierkante stengels bij op en je weet dat Lantana een blikvanger op je terras zal zijn. De kruidachtige halfheester kan tot 2 meter hoog worden en is in kleiner formaat een populaire kuipplant. Je hebt tot in de herfst plezier van Lantana die eindeloos nieuwe bloemschermen blijft produceren in de kleuren van de zonsondergang: rood, oranje, roze en geel, al is er ook een witte variëteit. Aan het einde van de bloei worden de bloemen donkere bessen die ook weer sierwaarde hebben.
 
EXOTISCHE VEROVERAAR
Lantana hoort bij de ijzerhardfamilie en groeit in het wild van Zuid-Amerika tot Texas, het is een typische tuinbloeier uit de subtropen. Er zijn zo'n 150 soorten bekend. Nederlandse ontdekkingsreizigers namen de plant mee terug naar Europa, van waaruit Lantana zich via de warmere streken verspreidde over heel Eurazië. Omdat de plant zich makkelijk handhaaft, wordt het in sommige streken gezien als een beeldig onkruid.
 
TRIVIA
Lantana verspreidt een heerlijke geur die vlinders en bijen aantrekt en dat is weer goed voor alle natuur in je omgeving,
 
De naam is afgeleid van Vibernum lantana (ijzerhard), omdat de bloemetjes van deze planten erg op elkaar lijken.
 
Natuurvolken zetten vroeger delen van Lantana in als ontsmetter en ontstekingsremmer.
 
Verzorging
  • Hoe meer zon, hoe rijker en langer Lantana bloeit. 
  • Lantana staat het liefst in voedzame potgrond die goed doorlatend is.
  • Een keertje droogvallen is geen ramp, maar voor de bloei is regelmatig water geven beter.
  • Eens in de twee weken wat plantenvoeding helpt de aanmaak van nieuwe bloemen. 
  • Uitgebloeide bloemen verwijderen zodat de plant geen energie verspilt aan hier bessen van maken. 
  • Lantana snoeien voor hij de winterstalling ingaat. De plant overwintert bij voorkeur boven de 10 °C, droog en vorstvrij. 

 

tuinmeubelen bestellen

Bloemen en boeketten Bestellen